perjantai 22. helmikuuta 2013

Kesää odotellessa

Pe 22.2.2013

Perjantai ja tänään en ole erityisen onnellinen siitä, että on perjantai, koska TÄMÄ ON VIIMEINEN HIIHTOLOMAPÄIVÄ! Maanantaina taas töihin!

Pakko tästä on lähteä kaupungille ja etsimään vihreää! Avokadoninikin ovat ihan samanlaisia kipoissaan, minne ne 4. helmikuuta laitoin. Olen vain lisännyt useasti vettä, koska vesi noista kipoista haihtuu koko ajan.

http://www.rawforbeauty.com
Netistä minua vastaan tuli tänään FB:tä selatessani tämä kuva. Omat avokadon siemeneni eivät olleet noin pulleita. Yleensä kyllä, kun olen avokadoja syönyt, sisällä on ollut valtava siemen. Noin harvinaisen laihoja ei ole vielä koskaan ollutkaan kuin nuo nyt kynttiläkipoissaan uiskentelevat siemenpallukat. Katsotaan nyt, tuleeko niihin vielä elämää.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ja voi surkeus! Unohdin jemmaan laittamani mangon siemeneni kuivumaan! Mietin, laittaisinko senkin kasvamaan enkä heittänyt pois ja unohdin sitten sen omaan kuoreensa, josta jo kaikki hedelmäliha oli syöty. No ei se nyt kovin montaa päivää ole unohduksissa kökötellyt, mutta oli jo alkanut kuivua ja tehdä toiselle puolelleen homettakin. Vaan toisen huonomman mangon (jätin puolet syömättä, koska maistui ylikypsän eltaantuneelta) heitin eilen roskiin, harmi kyllä, siinä olisi ollut hyvä tuore kuivumaton siemen, jos olisin hoksannut kaivaa sen esille, ennen kuin kiikutin roskat talon jätehuoneeseen. Laitanpa nyt tuon ison mangon siemenen likoamaan. Katsotaan sitten, miten sen kanssa käy.

2 kommenttia:

  1. Muistaakseni äitini aikoinaan tökkäsi nuo siemenet suoraan multaan. Kyllä ne aina lähtivät kasvuun. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, hyvää viikonloppua! Joskus aikaisemmin olen idätellyt samalla lailla avokadon siemeniä ja kyllä ne jonkin ajan kuluttua ovat oheisen kuvan tapaan antaneet itsestään elonmerkkejä ja lähteneet sitten kasvamaan. Siitä on jo vuosia, enkä muista niiden kasvien kohtaloa sen enempää, kun on ollut monia muuttojakin tässä välissä!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Kiitos!

Jos kirjoitat Anonyymi-linkin kautta, laita kuitenkin nimimerkkisi!