maanantai 4. helmikuuta 2013

Arvonta ja avokadoja kasvamaan

Ma 4.2.2013

Kevät tulee... multasormeni syhyävät jo, mutta olen enemmänkin tumpelo multasormi kuin taitava viherpeukalo. :) Rakastan kuitenkin kukkia ja puutarhaa. Kesään on vielä aikaa, eikä vielä voi moniakaan siemeniä laittaa itämään keittiön ikkunalaudalle.

Jotain kuitenkin voi: Laitoin avokadon siemenet itämään tänään! Siemeniähän nuo kivet avokadon sisällä ovat, ja yleensä ne ovat sangen isoja. Tällä kertaa minulla sattui olemaan aika pieniä "avokadon poikasia", jos niitä nyt sellaisiksi voi kutsua. Ne ovatkin aika pienikokoisista avokadoista (mutta hyvistä!). Laitoin ne juuri viikonloppuna talteen.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Nämä eivät siis ole käpylehmiä tai edes käpyporsaita! Pistelin muutaman hammastikun pitämään niitä osittain veden pinnalla. Tuikkulyhtyihin voi näin kevättalvella laittaa muutakin kuin kynttilöitä!

Tässä nämä pikkuiset vokadon alut ovat juuri pulahtamassa astioihinsa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Leikkasin molemmista siemenistä hieman yläosasta pois ja toisesta myös vähän alaosasta. Toisen alaosaan en koskenut. Katsotaan, oliko tuosta leikkaamisesta mitään apua. Näitä pikkuisien avokadojen pieniä siemeniä minulla oli monta, mutta tulin heittäneeksi ne pois. Vain nämä kaksi säästin lauantaina, kun tuli mieleeni kokeilla, saisinko ne kasvamaan. Toivon, että näistä jompi kumpi lähtee kasvuun.

Sitten vain siemenet veteen pulikoimaan ja ikkunalaudalle.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ostin tänään kukkien ja erilaisten vihannesten ja juuresten siemenpusseja. Nyt minulla on niitä niin monta, että ajattelin laittaa pystyyn ensimmäisen arvonnan tässä puutarhablogissani.

ARVONTA:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Voittoina on pussillinen seuraavia siemeniä:

OREGANO
LANTTU
SOKERIHERNE
RUUSUPAPU
TILLI
KESÄMALVIKKI
KESÄLEIMU
TULIUNIKKO
SILKKIKUKKA
KORISTEKRASSI

Arvon nämä kymmenen siemenpussia niin, että voittaja saa valita näistä viisi pussia ja toiseksi tullut saa sitten loput viisi pussia.

Säännöt ovat samat kuin yleensäkin blogeissa on ollut:

1 arpa, jos olet tämän blogini lukija tai kirjaudut lukijaksi + kommentoit tähän postaukseen
tai
2 arpaa, jos olet tämän blogini lukija tai kirjaudut lukijaksi + kommentoit tähän postaukseen + linkität tämän arvonnan blogiisi ta FB-sivullesi.

Arvontaan voit osallistua aina 28. 2.2013 saakka. Arvon voittajat maaliskuun alussa.


31 kommenttia:

 1. Olen joskus kasvattanut avocadoja, kasvun ihmettä on aina mukava seurata. Osallistun arvontaan kahdella arvalla, voiko simenpusseja olla liikaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Löysin tänne Cherin luota. Meitä yhdistää puutarhurointi ja taiteilu ilmeisesti! Yhdellä mukaan. Missä noita sun piirustuksia näkee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My life, tervetuloa lukijaksi! Olet mukana yhdellä arvalla!

   Jotain töitäni on osoitteessa http://marja-leenakirjosenateljee.blogspot.fi/ ja täällä vanhempi blogi, jonka ehkä poistan http://kansio1.blogspot.fi/

   Poista
 3. Mullakin on joitakin siemenpusseja, esimerkiksi lemmenmarjoja. Pitäisi varmaan jo tökätä ne multaan, ennen kuin kuolevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan tätäkin blogiani, Marita!

   Mitäs siemeniä ne lemmenmarjat oikein ovatkaan? En ole ikinä muualta kuullut kuin muistaakseni Lean ja Raakelin tarinassa: (Mooseksen kirja 30. luku: "14 Kerran vehnänleikkuun aikaan Ruuben lähti ulos kävelemään. Hän löysi vainiolta lemmenmarjoja* ja vei ne äidilleen Lealle. Silloin Raakel sanoi Leal- le: "Anna minullekin poikasi tuomia lemmenmarjoja." 15 Mutta Lea vastasi hänelle: "Eikö riitä, että sinä olet jo vienyt minulta mieheni, kun nyt vielä tahdot poikani lemmenmarjat?" Raakel sanoi: "Olkoon menneeksi, Jaakob saa ensi yönä maata sinun kanssasi, kunhan minä saan poikasi lemmenmarjat." 16 Ja kun Jaakob illalla palasi laitumelta, Lea meni häntä vastaan ja sanoi: "Sinun on nyt maattava minun kanssani, sillä minä olen ostanut sinut itselleni poikani löytämillä lemmenmarjoilla.")

   Poista
 4. Enpähän menekään vielä ostamaan siemeniä jos vaikka onni potkaisisi. Näitä kaikkia itsekin kylvän joka vuosi. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Klaara! Olet mukana yhdellä arvalla!

   Poista
 5. Minäkin olen jo ostanut yhden satsin kesäkukkien/perennojen siemeniä mutta mielelläni mukana arvonnassa, kun pitää kokeilla uutuuksia :). Yhdellä arvalla mukaan. Pian alkaakin kukkasten esikasvatus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Beate56, olet mkana yhdellä arvalla!

   Poista
 6. Tällähän on kiva arvonta, kahdella mukana :). Viime kesänä minulla oli avokado kasvihuoneessa. Kyllästyin siihen, kun siinä oli vain kaksi lehteä. Aina kun se kasvatti uuden lehden, yksi vanha lehti kuihtui pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Tarja, olet mukana kahdella arvalla!

   Poista
 7. Hola Marja Leena, me encantaría participar en tu sorteo. Mi padres es aficcionado al huerto. Un abrazo.
  miniaturasarantza@gmail.com
  http://miniaturasarantza.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini seuraajaksi! Sinulla on kaksi arpaa! Bienvenidos a mi sucesor! Usted tiene dos lotes!

   Poista
 8. Pitääpä itsekkin kokeilla avokadon kasvattamista näin. Jos onnistuisi paremmin kuin puoliksi multaan laittamalla kuten kirjassa oli neuvottu (iti ja sitten kuihtui). Kahdella arvalla olen mukana,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MieVaan tervetuloa lukijaksi! Linkititkö FB:hen? En löytänyt blogiasi.

   Poista
  2. MieVaan, olet mukana yhdellä arvalla.

   Poista
 9. Oi mitä pussukoita! Tuota avokadojuttua pitää kokeilla. Osallistun 2 arvalla. Linkitin omaani :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bikke, tervetuloa lukijaksi! Olet mukana kahdella arvalla!

   Poista
 10. ihana blogilöytö..siis täällä on urpoille(kuten minulle) oikeen kuvat ja kaikki miten oikeesti idätetään tuollanenkin avokado. Juu..ei onnistunu miulta moinen homma viime keväänä..siis ehdottomasti tämä ei niin vihreäpeukaloinen jää tänne kyylimään ja osallistun samointein myös arvontaan kahdella arvalla..liityin lukijaksi ja linkittelin blogini oikeaan laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mehtäemäntä! Tervetuloa lukijaksi! Sinulla on kaksi arpaa!

   Poista
 11. Löysin tänne ja huomasin arvonnan, liityin lukijaksi ja kahdella arvalla mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, tervetuloa lukijaksi! Linkkiä en blogistasi löytänyt! Olet mukana yhdellä arvalla!

   Poista
 12. Liityin lukijaksi ja kiva saada idoita oman kasvimaan ja kukkamaan hoitoon.
  Kahdella mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissatyttö, tervetuloa lukijaksi! En löytänyt blogiasi, joten olet mukana yhdellä arvalla.

   Poista
 13. Jostain löysin minäki tänne ja liityin lukijaksi. Linkitin blogiini, joten kahdella arvalla tavottelen viime kesänä myllättyyn pihaani kaunistusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Liisax! Olet mukana kahdella arvalla!

   Poista
 14. Also I would like sign up for this super candy.
  2 arvalla
  hugs
  Gerda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Inga! Olet mukana kahdella arvalla! Welcome to the reader Inga! You are involved in two by drawing lots!

   Poista
 15. Arvonta suoritetaan viikonlopun aikana! Kiitos runsaasta osallitujamäärästä!

  VastaaPoista
 16. Onpas herttainen arvonta; en ennättänyt mukaan, mutta onneksi löysin lukijaksesi :) Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Kiitos!

Jos kirjoitat Anonyymi-linkin kautta, laita kuitenkin nimimerkkisi!